2013. október 28., hétfő

Egy kicsit a csapatról ( jobb későn, mint soha ! )




DEMÓKECSKÉK? DEMÓKECSKÉK !

Miért pont ez lett a nevünk?

Sokan furcsállják és csodálkoznak a nevünkön. Mit jelent ez egyáltalán? Miért pont ez? Ez egy bugyuta név, komolytalan. Szerintünk nem.

Demó: demokrácia, mivel egy demokráciáról szóló játékba indultunk így adott volt, hogy a szónak valahol benne kéne lennie. Így hát lecsaptuk a demo-t és ráraktunk egy vesszőt. A nevünk első fele meg is van.
Igen ám, de ez nem elég. 
Bővítsük még ki egy taggal…

Kecskemét: A város ahol élünk, lakunk, indultunk. A város melynek nem tudjuk honnan ered a neve.. erről itt olvashattok egy kis szösszenetet.:
,, Egyes nyelvészek szerint Kecskemét a megfejthetetlen eredetű helynevek közé tartozik, míg mások a kecske szót tekintik alapnak, a mét pedig járást, menetet jelent. (Bolgárul a „koziczkameta” kecskejárást jelent). A kecske mellett szól, hogy a 13. században Szent Miklós püspök - a legrégibb helybéli templomnak - a Barátok templomának védőszentje, a megtérített új híveknek tenyésztésre kecskét ajándékozott. Az egykori történelmi iratok Aegopolisnak, azaz Kecskevárosnak hívták a települést, s a város régi, fatárgyat, állatot megjelölő égetőbélyegzője a Bak csillagkép jegyével egyezett."

Na, mindegy is. A lényeg.. Kiszedtük a kecskét a Kecskemétből.. és a címerből is és azért alkalmaztuk a többes számot ,mert ugye 5-en vagyunk + Mentorunk. Így meglett a második tag is.

Kik vagyunk mi?

Mi a Szent- Györgyi Albert Szakközépiskola tanulói vagyunk. Mind az öten osztálytársak vagyunk. Böbe néni (a Mentorunk) történelmet tanít nekünk.

Kovács Anita (A csapatkapitányunk)

Anita a legokosabb lány, akit jelenleg ismerünk. Kitartása, elszántsága és munkamorálja inspirál minket. Attól, hogy egy csomót tanul és nagyon okos közvetlen aranyos lány. Nincs elszállva magától és nem vág fel a tudásával. Anita mentőorvos szeretne lenni, ha nagy lesz.

Gál Zsombor (Az informatikus)

Zsombika a mi kis bohócunk. Nincs olyan helyzet, amiben ne tudna megnevettetni minket. Szabadidejében kondizik, focizik, gitározik, és a barátaival van. Ő a legnagyobb Barca drukker a csapatban. Újságírónak vagy
pszichológusnak készül nagy korában.
.-
Király Csilla (A művész)

Csicsi eszméletlenül tud rajzolni és nagyon kreatív csajszi. Szeret ezen kívül BM X-ezni, görkorizni és kosarazni. Kedvence lenne a rajzóra, de olyanunk nincs. Gyógymasszőrnek állna, ha most felnőtt lenne.

Dvorcsák Fruzsina (A fotós)

Szeret táncolni és fotózni. Szeret zenét hallgatni,szereti a német nyelvet.A matek nem tartozik a kedvencei közé. Kreatív lány, de inkább maximalista. Fotósnak vagy rendezvény szervezőnek készül.

Szekeres Alex (A másik informatikus)

Alex szorgalmas fiú, ha úgy tartja kedve. Szeret focizni, szereti a rap zenét főként Essemmet és a BSW-t. Nagy Fradi drukker, de nem csak nézni szereti a focit, ha nem játszani is. Fogorvos szeretne lenni, de van mikor az orvosi pályát egy koszos autószerelő műhelyre cserélné.

Jáger Erzsébet - Böbe néni (A Mentor)

Böbe néni angol és töri szakos a Szent-Györgyiben. 2 aranyos fiú anyukája és a 9.-esek osztályfőnöke. Tanárnő nem a legszigorúbb tanár, de határozott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése